donderdag 3 mei 2007

...

Jeroen en ik hebben vandaag nog wat zitten nadenken over ons idee dat we hebben voorgesteld in de klas en over de opdracht. Het gaat over een audiovisuele werkplaats. Nu, de verwarring door heel de opdracht was, is deze werkplaats nu fysisch of niet-fysisch. We kunnen deze twee eigenlijk makkelijk combineren en zo ook pitchen.

Het niet-fysische zou dan on-line zijn. Een website waar mensen op zoek kunnen gaan naar acteurs (acteurdatabase), tips en links naar downloads van montageprogramma’s,… etc… Er is op de site dan ook een forum waar mensen vragen kunnen stellen en waar tutorials op gezet worden

Vb:
www.creativecow.com


Het fysische gedeelte is een ruimte, een werkplaats, waar mensen kunnen samenkomen en waar materiaal ter beschikking licht om zaken te kunnen verwezenlijken. Een montage ruimte, een studioruimte waar scène’s in kunnen opgenomen worden, een uitleendienst, … De activiteiten die in de fysische werkplaats worden verricht kan je dan ook volgen op de site. Wie is met wat bezig, hoe doen ze het… Dit door in de verschillende ruimtes een webcam te plaatsen en door kleine samenvattingen van een werkdag te tonen die door een vliegende reporter worden gemaakt.

Als we dit als idee hebben kunnen we dit pitchen op de opendeurdag door een multicamera presentatie. Deze multicam stelt op zich al een werkplaats voor waar mensen dan dadelijk toeschouwer van zijn. Het idee wordt door een presentator uitgelegd en visueel versterkt door een projectie naast het podium waar de andere groepen op te zien zijn die met iets audiovisueel bezig zijn. (dit stelt dan logischerwijs de fysische werkplaats voor).

Is dit goed om op verder te werken?

Groeten

Roel

6 opmerkingen:

Jeffrey zei

Ben je dan van plan de website ook effectief uit te werken? Want dat lijkt me toch al iets te moeilijk. Als we ons bij het fysische houden is dat goed voor mij, alleen staan die webcams me niet echt aan, het is ten eerste al redelijk onrealistisch om dat goed te krijgen en ten tweede kan de vliegende reporter het werk van de webcams doen, maar dan met toelichting.. dus beter!

verder lijkt dit ongeveer hetzelfde als wat ik had uitgelegd in de pitch van eergisteren. Nl. een projectieshow waar je onze vliegende reporter op gaat bezig zien, de anderen hun filmpjes ziet en onze pitch hoort.
Uiteindelijk heeft dit ook niks met multicam te maken aangezien ik niet snap wat er dan door die camera's gefilmd gaat worden.. is het niet gewoon een presentator die dan de dingen audiovisueel voorstelt?

Pepe zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Pepe zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei

Zoals jullie al zelf voorstelden kan er misschien sprake zijn van een gezamenlijke vliegende reporter, dwz: onze groep kan dat aspect regelen, zodat jullie jullie beter kunnen toespitsen op de vele andere aspecten van jullie werkplaats die ongtewijfeld (te?)veel tijd in beslag zullen nemen.
Het is maar een voorstel.

Marc Lybaert zei

Indien er opname mc moet zijn kan dat op zaterdagnm.
Dhr Paul stabel moet dat op de hoogte gebracht worden

Roel zei

Ja ne, die site dat is gewoon het idee, hetgeen we gaan pitchen, maar of dit mogelijk gaat zijn om dat te realiseren da denk ik niet hehe. Die webcams waren gewoon een ideetje voor op de site te zetten, dat vervangt niet het werk van de vliegende reporter, dat is gewoon zodat de mensen altijd 24/24 zouden kunnen zien wat in de ruimtes van de werkplaats gebeurd, net zoals je op een site van vb een ski-oord op een webcam kan zien hoeveel sneeuw er ligt.

Er komt inderdaad niet veel multicam werk bij een presentatie te kijken, maar ik dacht dat dit leuk zou zijn zodat de mensen ter plekke getuige zijn van een werkplaats. Het is de bedoeling (volgens mij) om de mensen te laten proeven van een idee dat je erna gaat pichen en feedback op gaat vragen. Dus dacht ik dat het leuk zou zijn dat de mensen het idee proeven tijdens het pitchen. En natuurlijk als we feedback gaan vragen aan de mensen en/of vragen stellen aan de mensen, dan kunnen we wel multicam knippen.

Als dit lukt en we kunnen die vliegende reporter op de werkplaatsen van de andere groepen (waar dit mogelijk is) ook verwezelijken, dan hebben we voor mij toch al iets bereikt. De rest van het concept leggen we gewoon uit in de presentatie.

We kunnen natuurlijk ook zoals thomas hier zei, nog hun vliegende reporter in het geheel verwerken... ik denk niet dat dit ons veel meer werk gaat kosten aangezien het hun groep is die daarond werkt.

Groeten
Roel