woensdag 2 mei 2007

werkplaats concept opendeur

Na wat verwarring van vandaag binnen onze groep is hier een korte en aangepaste uitleg van wat wij nu eigenlijk van plan zijn:

Onze bedoeling is om een mogelijkheid te creeëren voor de andere groepen om hun concepten te tonen. Dit zal gebeuren via een projectie waar je de filmpjes van de Ritscaravan kan bekijken met daartussen beelden van onze vliegende reporter die in de verschillende vaste stekken van de andere groepen en hun projecten een korte reportage komt brengen over wat daar gebeurt. Zo kan dit het volk lokken naar de andere lokalen en kort uitleg geven over wat daar gebeurt. Ook kan dit voorstel gecombineerd worden met wat de zigeuners van plan zijn, namelijk iets met een presentator die publiek aanspreekt. Dit alles kan in een korte show gestoken worden met presentator die filmpjes inleidt, de vliegende reporter die on-screen info geeft over de andere projecten etc.

Verder is er nog de mogelijkheid voor de bezoekers, lees potentiele studenten, om kort deel te nemen in het maken van een scene uit een gekende film. Zo kunnen zij, onder de begeleiding van enkele welgeschoolde filmmakers uit de zippergroep, enkele belangrijke rollen in de crew van een filmproductie innemen (regisseur, cameraman, dop, geluid, acteurs,..) en kort een scene opnemen. Onze filmmakers kunnen dan tips geven en aan de hand van deze actieve deelneming tonen hoe het er aan toe gaat in de workshops waar ze in zullen belanden.
Deze scenes kunnen dan eventueel op zondag nog geprojecteerd worden op het scherm waar alle andere dingen ook opkomen.

Het hele plan met mogelijkheid tot monteren van dingen zouden we schrappen aangezien dit niet interessant is voor mensen die een kort bezoek brengen met de bedoeling informatie te verschaffen en niet dingen zoals montage te leren. De nuttige informatie zit volgens ons in de reportages van onze vliegende reporter die ritsstudenten zal interviewen over hun kijk op het Rits en de beelden van de ritscaravan die wij kunnen projecteren via deze algemene werkplaats.


Samengevat:
- een projectiescherm met alle filmpjes + presentator en mogelijkheid van zetelen voor publiek.
- een vliegende reporter die reclame maakt voor de andere projecten en ritsstudenten interviewt -> bekijkbaar voor het publiek op het scherm
- mogelijk tot creeëren van korte scenes door student bezoekers onder leiding van onze crew